Vedd kezedbe az irányítást Facebookon!

2015. július 15.
Szabó Adri
hírfolyam_facebook_nyitó

Itt az idő, döntsd el Te, hogy kiket szeretnél elsőként látni a hírfolyamodban.

Ismerlek, de nem látlak

Gyakori probléma volt eddig, hogy habár valaki az ismerősünk Facebookon (vagy egy oldalt kedvelünk), mégsem találkozunk az ő híreivel, képeivel a Facebook hírfolyamunkban. Ez abból adódik, hogy a Facebook, egy folyton változó hírfolyam algoritmussal befolyásolja, hogy melyik felhasználó éppen, milyen posztokat láthasson.

Egy új korszak kezdete?

Végre eljött az idő, hogy kezedbe vedd a hírfolyamod feletti irányítást. Az új News Feed funkcióval, mostantól Te választhatod ki azokat a személyeket és oldalakat, akiknek a friss híreit vagy életeseményeit elsőként szeretnéd a hírfolyamodban látni.

A Facebook tehát végül belátta, hogy elég veszélyes terep eldönteni a felhasználói helyett, hogy mit lássanak nap mint nap, így végre már maguk a felhasználók tudnak szelektálni a számukra fontos vagy kevésbé fontos hírek és információk között.

hírfolyam_facebook_belső

Vedd át a hírfolyamod felett az irányítást!

Így használd

Nyisd meg a Facebook appot mobilodon, és a jobb alsó sarokban lévő ‘More’ gombra való koppintás után, keresd meg a ’News Feed Preferences’ nevű menüpontot.

Itt négyféle funkción keresztül tudod perszonalizálni a hírfolyamodat:

Az első funkcióval priorizálhatod, hogy melyik ismerősödnek illetve általad kedvelt oldalnak szeretnéd, a legutóbbi Facebook belépésed óta érkezett híreit, frissítéseit látni a hírfolyamod tetején. Ehhez annyit kell tenned, hogy a profilképüket hosszan megnyomod. Ekkor máris megjelenik egy kék csillag a nevük mellett. Ezt a kék csillagot a hírfolyamodban is látni fogod, ez jelzi, hogy számodra az aktuális hír egy kiemelt tartalom. Miután elfogytak a hírfolyamodban a kiemelt tartalmak, a megszokott módon tudsz tovább görgetni hírfolyamodban.

Lehetőség van továbbá kikövetni, illetve a korábban kikövetett oldalakat és személyeket újra követni.

Végül, de nem utolsó sorban az oldalajánló funkcióban, olyan oldalakat ajánl fel a Facebook, amelyek a korábbi oldalkedveléseid alapján a Facebook szerint érdekesek lehetnek számodra. Így megismerhetsz új szolgáltatásokat, üzleti lehetőségeket és számodra érdekes szakmai vagy személyes tartalmak. Érdeme végignézni, lehet, hogy néhányuk igazi kincs lesz számodra.

A funkció egyelőre még csak mobilról érhető el, azon belül is iOS-en, de a következő hetekben hamarosan megjelenik az Andoridon és desktop verzióban is.

 

Forrás: https://newsroom.fb.com/news/

Kapcsolódó tartalmak