Hogyan lesz sikeres egy vállalkozás?

2014. február 25.
spiritcode
vállalati tanácsadás, vállalkozás, sikeres vállalkozás, vezetői képzés, tanácsok vezetőknek, vezetői tréning

7 egyszerű tipp vezetőknek!

Egy vállalkozás sikere igen sok mindenen múlik, amelyek közül az egyik legfontosabb tényező az alkalmazottak teljesítménye. Ez természetesen attól is függ, milyen példát mutat egy vezető és milyen viszonyt alakít ki alkalmazottaival. Bár a menedzsment trendek jönnek-mennek, vannak olyan alapértékek, amelyek sosem változnak, ezek pedig meghatározzák, mitől lesz valakiből jó vezető.

A jó főnök rendszeresen és folyamatosan inspirálja alkalmazottait, hogy azok jól teljesítsenek és lojálisak legyenek hozzá. Az alábbiakban 7 olyan alapvető fogalmat vizsgálunk meg, melyek bárkinek segíthetnek jó vezetővé válni és segítenek jó kapcsolatot ápolni a munkavállalókkal.

 

Elismerés

Mindenki vágyik az elismerésre. Éppen ezért, ha jól mennek a dolgok a cégnél, azt add embereid tudtára időben. Nyilvánosan ismerd el eredményes és szorgalmas alkalmazottaid hozzájárulását a sikerhez. Bátorítsd a régóta kimagasló teljesítményt nyújtó alkalmazottakat és add tudtukra, mennyire elismered és értékeled a munkájukat. Tanulmányok kimutatták, hogy a teljesítmény elismerése motiválóbb lehet a dolgozók számára, mint a különböző extra juttatások.

 

Motiváció

motiváció, vállalati tanácsadás, vállalkozás, sikeres vállalkozás, vezetői képzés, tanácsok vezetőknek, vezetői tréning

Motiváció.

 

Állíts fel bizonyos kommunikációs normákat, amelyek a termelékenységet és a profi hozzáállást támogatják.
Azokban az időszakokban, amikor ezek az elvárások nem teljesülnek, ne hibáztass senkit nyilvánosan és ne hangsúlyozd a gyenge teljesítményt. Találd meg a rátok jellemző egyedi módját, hogy minden újra a helyes mederbe kerüljön a vállalkozásodon belül. Ahelyett, hogy lejjebb adnál az elvárásaidból, légy partner és az alkalmazottaiddal együtt, egy csapatként oldjátok meg a problémát. Segíts a munkavállalóidnak abban, hogy maguktól tárják fel a hátráltató elemeket és problémákat. Emellett szentelj maximális figyelmet a lehetséges megoldásoknak.

 

Kommunikáció

motiváció, vállalati tanácsadás, vállalkozás, sikeres vállalkozás, vezetői képzés, tanácsok vezetőknek, vezetői tréning

Kommunikáció.

 

Kommunikálj tisztán és rendszeresen a beosztottaiddal. A munkavállalóknak szükségük van és el is várják teljesítményük őszinte értékelését. Ne feledkezz meg emellett egy rátok szabott teljesítményértékelő rendszer bevezetéséről és működtetéséről sem. Annak érdekében, hogy az értékelés hiteles legyen, egy jó vezetőnek alaposan ismernie kell a csapatát és precízen értékelni az előrehaladást. Amikor minden rendben megy, kommunikáld a sikert a vállalkozás minden tagja felé és emeld ki, mi az, ami jól működik. Ne felejtsd el, hogy a kommunikáció az az eszköz, amely inspirálni tud és inspirálnia is kell.

 

Bizalom

Tanulj meg bízni az alkalmazottaidban. Azzal, hogy bizalmat szavazol munkavállalóidnak, a közösségi szellemet is erősíted a szervezeten belül. A bizalom megalapozásához teremts egy biztonságos, pozitív munkakörnyezetet, nyílt, őszinte, kétoldali kommunikációval. Bízz abban, hogy alkalmazottaid véghezviszik majd a szervezeti célokat, ha egy produktív, biztonságos és ösztönző környezetben dolgoznak.

 

Fejlesztés

Ne a bukásra készítsd fel az alkalmazottaidat, hanem a sikerre. Biztosítsd számukra a megfelelő eszközöket és oktatást, hogy a legjobbat nyújthassák és megfelelhessenek azoknak az elvárásoknak és normáknak, melyeket felállítottál. Bíztasd őket arra, hogy megmutassák erősségeiket és azt, mi motiválja őket. Amikor csak lehetséges, együttesen nézzétek meg, mi viszi őket előre napi feladataikban.

motiváció, vállalati tanácsadás, vállalkozás, sikeres vállalkozás, vezetői képzés, tanácsok vezetőknek, vezetői tréning

Csapatszellem.

 

Irányítás

Gondoskodj róla, hogy alkalmazottaid kihívásnak éljék meg a munkát, ne tehernek. Teremts tiszta, jól karbantartott és szervezett munkakörnyezetet, ahol nyugodtan dolgozhatnak és kényelmesen érzik magukat. Megfelelően oszd ki a feladatokat és tegyél meg mindent annak érdekében, hogy minden munkavállaló a legjobbat nyújtsa, és egyre inkább megerősítse azt, amiben jó.

 

Partnerség

Éreztesd a munkavállalóiddal, hogy fontos részei a cégnek és hogy nagyra értékeled erőfeszítéseiket. Oszd meg velük a sikereket. Teremts olyan légkört, ahová az emberek örömmel járnak dolgozni a kellemes és pozitív atmoszféra miatt és ahol azt érzik, hogy egy hatékony, jól képzett, kimagaslóan sikeres csapat részesei.

motiváció, vállalati tanácsadás, vállalkozás, sikeres vállalkozás, vezetői képzés, tanácsok vezetőknek, vezetői tréning

Partnerség.

 

Ez a hét tipp segíthet neked a mindennapokban, hogy kiváló főnökként vezess sikerre egy jól összerakott, teljesítményorientált csapatot.

Ha egyéb kérdésed van akár menedzsmenttel, akár vállalkozásindítással kapcsolatban, fordulj bátran a SPIRITCODE csapatához!

forrás: business.time.com

 

Szerző: Sipos Kriszta

Kapcsolódó tartalmak