10 start-up, akikre érdemes odafigyelni 2014-ben

2014. május 02.
spiritcode
Start-up, sikeres vállalkozások 2014-ben

Szeretjük az innovatív megoldásokat, ezért kíváncsian követjük a start-upok világát.

Menedzsment üzletágunkban ígéretes start-upokkal is foglalkozunk és velük együtt teszünk azért, hogy az elkövetkező években ők is egy a jelen cikkhez hasonló listában szerepelhessenek.
Összeszedtünk pár start-upot, akikre érdemes odafigyelni, mert van bennük tőke, ötlet vagy tehetség, ami garantálja a sikert. Talán növekedni fognak a jövőben, talán eladják őket, az is lehet, hogy pár éven belül eltűnnek, de most mindenképpen érdemes egy pillantást vetni rájuk.

 

1. Circa

2012 végén mutatták be a rendkívüli híreket újragondoló alkalmazásukat iPhone-ra. Nemsokára bebizonyosodott, hogy a kezdeményezés nem csak egy kósza elgondolás volt, meggyőzték ugyanis Anthony De Rosa-t a Reuterstől, hogy vezesse az immár 10 riporterből álló csapatot. Közben az alkalmazást továbbfejlesztették Androidra is, az iPhone appot pedig frissítették, hogy a felhasználók könnyebben és egyszerűbben megtalálják a rendkívüli és fontos híreket.

 

2. Level Money

Nem mindennapos dolog, hogy egy személyes pénzügyi start-up kitör, de a Level Money kivétel lehet. A San Franciscó-i céget egy egykori Visa szakember alapította azzal a céllal, hogy segítse a felhasználókat költségeik kontrollálásában és kezelésében okostelefonjuk segítségével. Egyszerűbb designnal és csak a legfontosabb elemeket megtartva a fiatalabb felhasználókat célozták meg. A vállalkozás 5 millió dolláros növekedést ért el a feltörési szakaszban, olyan nagy nevek befektetéseivel kisegítve, mint az egykori Citigroup CEO, Sandy Weill.

Start-up, sikeres vállalkozások 2014-ben

Level Money – a személyes pénzügyes.

 

3. Routehappy

Ha a jó internetes start-up ismertetőjegye a felhasználók közötti alapvető fájó pont megtalálása, akkor a Routehappy minden bizonnyal egy ilyen kezdeményezés. A start-up béta verzióját 2013 májusában mutatták be. Az adatszakértőkből álló csoport célja az utasok segítése repülőjegyek keresésében, nem csak az ár, hanem az osztályok, a kedvesség és az ellátás szempontjából is. A start-up eddig 1,5 millió dolláros növekedést ért el, és nemrég bemutatták a mobilalkalmazásukat is.

Start-up, sikeres vállalkozások 2014-ben

Routehappy – már mobilon is elérhető.

 

4. Flipboard

A Flipboard évek óta jelen van a piacon, de csak 2013-ban tették meg azt a három fontos lépést, mely beteljesítheti lehetőségeiket. A start-up olyan alkalmazást alkotott, amelyben a felhasználók maguk állíthatják össze saját magazinjukat, katalógusukat, összefogva ezzel az internetes vásárlást és a magazinokat. A felhasználó lényegében egy saját online kívánságkosarat hoz létre, melyből az árucikkek megvásárolhatók. Mindezt megfejelték egy Windows 8.1 fejlesztéssel, ami azt jelenti, hogy a Flipboard az összes nagyobb operációs rendszeren elérhető. Ezek a lépések, kiegészítve a nagyjából 50 millió dolláros pénzügyi háttérrel biztosítják a Flipboard-nak a felhasználói bázis növekedését és a folyamatos bevételt is.

 

5. Oyster

Egy évvel ezelőtt az e-book feliratkozások nem voltak mások, csak elképzelések. Ám 2013-ban több e-book kibocsátó vállalkozás ért el kisebb-nagyobb sikereket, mint például az online szkennelő szolgáltatás, a Scribd, vagy maga az Oyster. A fiatal start-up 2012-ben 3 millió dolláros támogatást kapott a befektetői alapból.
Mind a két vállalkozás megszámlálhatatlan mennyiségű könyvet ajánl, annyi különbséggel, hogy az Oyster, egykori Google alkalmazottakkal karöltve olyan lenyűgöző felhasználói felületet hozott létre, amely a megújult Netflix-re hasonlít. Az Oyster és a Scribd is hisznek abban, hogy az e-book oldalaknak is legalább annyi feliratkozója lehet, mint a videó vagy zeneletöltős oldalaknak. Ha bejönnek a feltételezések, bizony nagy profitot termelhetnek és növelni fogják az értékesítést a jövőben.

Start-up, sikeres vállalkozások 2014-ben

Oyster – segíti az e-book feliratkozásokat.

 

6. Uber

Az Uber nem a taxi társaságok babérjaira tör, sokkal inkább az Amazon-féle üzleti modellre törekszenek. Céljuk, hogy közelebb hozzák az sofőröket és az utasokat, mára Amerika 50 városára és külföldre is kiterjesztették a szolgáltatást. Számos szabályozó intézkedést és anyagi vihart éltek túl.

Start-up, sikeres vállalkozások 2014-ben

Uber – Amerika 50 városában és külföldön is elérhető.

 

7. DataSift

Bár nem ők a legfigyelemreméltóbb start-up a listában, mégis előkelő helyet foglalnak el egy olyan területen, mint a közösségi adat. Az Apple nemrég 200 millió dollárért vásárolta meg a Topsy közösségi médiaelemző céget, egy nappal később a DataSift 42 milliós növekedést ért el, mellyel közel 70 millió dollárra emelte az alaptőkéjét.

Start-up, sikeres vállalkozások 2014-ben

DataSift -közösségi adat Start-up

 

8. Clinkle

A Clinkle akár növekszik, akár nem, a következő nagy durranás lesz a mobil fizetőeszközök területén. A start-up és a 20 éves alapítója tavaly júniusban több mint 25 millió dollárt termelt, és több nagynevű befektető érdeklődését felkeltette. Szeptemberben már közel 100.000 felhasználó várakozott az alkalmazásra, annak ellenére, hogy azt sem tudták még, mit tud az app. Pletykák szerint az alkalmazás magas frekvenciájú hangokat fog használni a fizetési folyamatban, és várhatóan több amerikai főiskolán ki fogják építeni az elkövetkezendő hónapokban. Ám a kulisszák mögötti problémákra hivatkozva alkalmazottai majdnem negyedét bocsátotta el a cég.

Start-up, sikeres vállalkozások 2014-ben

Clinkle – nagy durranás lesz a mobil fizetőeszközök területén.

 

9. Circle

Mielőtt a Bitcoin a sajtó kereszttüzébe került és elérte az ezerdolláros jelet, a start-upok többsége csak kis házi kezdeményezés volt. Ennek mára vége, hiszen érkeznek a jól ismert nevek a területre. A legismertebb közülük a Circle, amit egy, a Birghtcove nevű videó oldal vezetője alapított. A cég 9 millió dollárt hozott az első körben, céljuk szolgáltatásaik további bővítése, ezzel könnyítve meg a felhasználókat az internetes vásárlásban és a digitális valuták, többek között a Bitcoin használatában. Sokat fogunk még róluk hallani a jövőben.

 

10. SmartThings

A SmartThings az egyik vezető vállalkozása az Internet of Things (hálózatba kötött online okoseszközök) területen. A cég olyan eszközöket kínál a felhasználóknak, amelyekkel okostelefonjukon keresztül tudnak kapcsolatba lépni otthonukkal. Be tudják csukni a garázsajtót, üzenetet kapnak a rendszertől, ha túl meleg van bent vagy túl sok víz van a mosdókagyló alatt. Az alapítás első körében 12 millió dollárt termeltek.

Start-up, sikeres vállalkozások 2014-ben

SmartThings – Lépj okostelefonodon keresztül otthonoddal.

 

Ti mit gondoltok a start-upokról? Ismertek hasonló magyar kezdeményezéseket?

forrás: www.mashable.com

Szerző: Sipos Kriszta

Kapcsolódó tartalmak