Platypus: az új Google algoritmus

2015. május 19.
Szabó Adri
platypus_nyitó

Platypus, azaz kacsacsőrű emlős a neve a Google új mobil algoritmusának. Ismerjük meg őt közelebbről!

Nemrég ismerhette meg a világ a keresőóriás legújabb dobását a Platypus nevű mobil algoritmust. A Sydney-ben tartott keresőmarketing konferencián (SMX) ugyan nem árultak el pontos részleteket az új algoritmusról, de az irány egyértelmű: fénysebességgel közeleg a mobil eszköz dominancia.

A Platypus lényege, hogy hátrébb sorolja a Google a mobil keresési listán azokat a weboldalakat, amelyek lassú betöltési sebességgel működnek. Ezzel szeretné a Google javítani a mobilos felhasználói élményt. Azok a weboldalak is számíthatnak hátrébbsorolásra, amelyek kényszerítik a felhasználójukat egy mobil applikáció letöltésére, miután az az organikus találati listáról a weboldalra látogatott.

Az új Platypus algoritmus pontos érkezését még nem árulták el, de a korábbi algoritmusváltozáshoz hasonlóan, hagynak a Google szakemberei időt a webmestereknek, hogy átálljanak a mobilos betöltési sebességet támogató weboldalakra. Az új algoritmus kifejezetten mobilos betöltési sebességet fogja figyelembe venni, nem pedig az asztalit.

platypus_belső01

Platypus, az új algoritmus.

Ha eddig számodra kérdéses volt, hogy érdemes-e mobilra optimalizálnod weboldalad, akkor reméljük ezután már egyértelmű lesz számodra a válasz: IGEN! Minél hamarabb, annál jobb, hiszen hónapról hónapra dinamikusan növekszik az okostelefon felhasználók száma világszerte.

Ne feledd: nem a Google számára, hanem a látogatóid számára fontos, hogy optimalizáld honlapod. Ők azok, akik hosszú távon dönteni fognak arról, hogy hol is helyezkedsz el azon a bizonyos találati listán.

Forrás: http://bit.ly/1Jt1fiF

Kép forrása: www.pixabay.com

Kapcsolódó tartalmak