Megérkezett a Place Pin a Pinterestre!

2013. november 26.
spiritcode
Place Pin, Pinterest

Új funkció Pinterest-en: mostantól helyeket is hozzáadhatsz képeidhez!

Nagyszabású rendezvény keretén belül, a cég San Francisco-i központjában mutatta be új funkcióját a Pinterest.

A Place Pin névre keresztelt opciót azért hozták létre, hogy a felhasználók ezentúl helyszíneket is hozzá tudjanak rendelni a pinboard-jukhoz és a képeikhez.

Vegyünk egy egyszerű példát: a felhasználó pin-el egy hamburgert ábrázoló képet és a Place Pin segítségével mostantól hozzá tudja adni mind az éttermet, mind az étterem pontos elhelyezkedését a pinboard-jához.

A Place Pin használata kifejezetten egyszerű:

  • A „térképhez ad” opcióval könnyen hozzáadható a helyszín a Google típusú térképhez.
  • A meglévő pinboardokat meg tudjuk jelölni utólag is: a Place Pin-ek a beállításokban adhatók hozzá.

Ben Silbermann, a Pinterest vezérigazgatója elmondta, hogy az új funkció bevezetésével elsősorban a turistákat és az utazókat kívánták segíteni, hogy könnyen meg tudják jelölni az érdekesnek tartott helyeket, vagy megoszthassák pinboard-jukat utazni kívánó barátaikkal. Ha egy felhasználó megjelöli és elmenti kedvenc látnivalóit és éttermeit New York-ban, egyszerűen megoszthatja pinboard-ját a városba először látogató ismerőseivel.

Place Pin, Pinterest

Place Pin, Pinterest

A Place Pin a negyedik olyan mérföldkő a Pinterest életében, melyet idén vezettek fel.

  • Nagy sikere van a Recipe Pin-eknek, melyek segítségével recepteket, hozzávalókat és elkészítési technikákat lehet pinboard-hoz adni.
  • A Product Pin az alapanyagok beszerzését segíti, hisz olyan részteleteket adhatunk a pin-ekhez, mint a termék ára vagy beszerzési helye.
  • Az Article Pin olyan felhasználóknak készült, akik cikkeket, szövegeket osztanak meg pinboard-jukon.

Bár a Pinterest a szponzorált pineken kívül nem engedélyezi a hirdetéseket, a Place Pin-ben kétségkívül van hirdetési potenciál.

A Place Pin-ek nagyon sok lényeges információt tartalmaznak a kereskedőkről és az éttermekről (például címek és telefonszámok), így bátran feltételezhetjük, hogy a jövőben a szponzorált pineken kívül, a Place Pin-eknél is megjelennek majd a reklámtartalmak.

Az új pin-ek egyes IoS és Android felhasználóknak már szerdától elérhetőek lesznek, közölte Silbermann.

Ti mire használjátok a Pinterestet?

 

forrás: mashable.com

 

Kapcsolódó tartalmak