Okostelefon a hagyományos kulcsok helyett

2014. február 12.
spiritcode
okostelefon, applikáció, alkalmazás, szobakulcs alkalmazás iOs, spiritcode

A telefon ezután szobakulcsként is funkcionál. Nézd meg, hogyan!

Ha az Aloft Hotelben szállsz meg New York-ban vagy a Szilikon-völgyben, akkor ezentúl lehetőséged van rá, hogy a hagyományos szobakulcs helyett az okostelefonodat használd.

A Starwood Hotels&Resorts Worldwide azzal a céllal hozta létre a Starwood alkalmazást, hogy megkönnyítse és kevésbé kellemetlenné tegye a szállodai bejelentkezést.

A felhasználók ahelyett, hogy hosszú sorban állás után kapják meg a szobakulcsukat, egyszerűen az okostelefonjukra telepített alkalmazást használják a bejelentkezésre és a fizetésre. A telefon ezután szobakulcsként is funkcionál.

A Starwood igazgatója úgy nyilatkozott, hogy reméli, az alkalmazás „megváltoztatja az emberek szokásait abban, ahogy megérkeznek és bejelentkeznek a szállodába”. Azt is elismeri, hogy a kezdeményezés elsőre furcsának hathat, de úgy gondolja, az alkalmazás megkönnyítheti egy szálloda vezetésének mindennapjait a jövőben. Az alkalmazás Bluetooth-on keresztül működik, és iPhone 4s, vagy annál újabb készülékekre, illetve Android 4.3 feletti operációs rendszerre telepíthető. A telefon Bluetooth-a az ajtón lévő érzékelővel kapcsolatba lépve nyitja a zárat. A zárak akkumulátorosak, így akkor sincs gond, ha a szálloda számítógépes rendszere esetleg meghibásodik.

okostelefon, applikáció, alkalmazás, szobakulcs alkalmazás iOs, spiritcode

Használd okostelefonodat szobakulcs helyett.

 

Nem ez az első alkalom, hogy hasonló alkalmazások kerültek szóba. 2010-ben az Apple szabadalmaztatott egy alkalmazást, amellyel az iPhone-t lehetett használni különböző hotelekben és kereskedelmi egységekben. A Starwood 2014-re tervezi az alkalmazás bevezetését a cupertino-i és a harlemi hotelekben is, a tervek szerint pedig 2015-re az összes Aloft hotelben bevezetik ezt lehetőséget.

Természetesen, aki nem szeretné használni az alkalmazást, annak fenntartják a hagyományos bejelentkezés lehetőségét és a kulcsokat is.

Nézzétek meg, hogyan működik a gyakorlatban!

Mit gondoltok, melyik lesz a következő terület, ahová betörnek az okostelefonok?

forrás: mashable.com

Szerző: Sipos Kriszta

 

Kapcsolódó tartalmak