Hurrá nyaralunk!

2014. július 30.
spiritcode
Nyár a közösségi médiában.

A nyaralás alatt hagyj fel a világmegváltó gondolatokkal és válts offline üzemmódra!

A közösségi média a mindennapjaink részét képezi. Állandóan fent vagyunk a Facebookon.

A mobil internet korában szinte percenként érkeznek az értesítések, hogy ki jelölt meg egy posztban, osztott meg vagy szólt hozzá egy vicces képemhez, jött egy újabb e-mail, vagy egy kihagyhatatlan ajánlat valamelyik kuponos oldalról. Nyaralni azért megyünk, hogy kipihenjük magunkat. A vakáció arról szól, hogy kiszakadjunk kicsit az online világból, a napi mókuskerékből és csak magunkkal foglalkozzunk.

Te magaddal viszed az okostelefonod a nyaralásra? Egy kutatás szerint az amerikai felnőttek 77%-a igen.

Nyár a közösségi médiában.

Nyaraláskor légy offline!

 

Nézzük, mik az előnyei és hátrányai, ha online vagy a vakáció alatt:

Előny az információszerzés.
Bárhol legyél a nagyvilágban, a mobilnet segítségével egy kattintással eléred az online térképet, az útvonaltervezőt, ami segít a tájékozódásban. Olyan hasznos funkciókat is elérsz, mint nyitva tartások, információs –tájékoztató oldalak. Múzeum, étterem, egy jó koktél bár, vagy, hogy mikor indul a következő hajójárat, milyen koncert vár este, hol a legjobb fagylalt a városban. Mind olyan praktikus oldalai a mobil világnak, amik hasznodra válnak a vakáció alatt.

Jó tanács: Nem a közösségi oldalakért nyaralunk.

  • Ne ossz meg magadról a nyaralás minden napján irigylésre méltó fotókat. Egy-egy státusz üzenet és egy jó kép belefér –de érdemes módjával bánni ezekkel.
  • A becsekkolásokkal is óvatosan bánj. Ne add tudtára mindenkinek, hogy Te boldogan nyaralsz, míg a lakásod magányosan és üresen áll otthon.
  • Mielőtt kezdetét veszi a vakáció, érdemes átfutnod az adatvédelmi beállításaidat (pl.: a Facebookon), hogy ha mégis közzé teszel pár jó pillanatot a nyaralásról, csak a barátaid, vagy kiválasztott csoportok értesüljenek róla.

Hátrány: nem tudsz kikapcsolódni.

  • Olyan híreket, posztokat is elolvashatsz, amik elronthatják a kedvedet és hidd el, önkénytelenül is meg fogod nézni az e-maileket.
  • Aki nap, mint nap benne van a mókuskerékben és állandóan a telefonján vagy laptopján éli az életét, nehezen tud elszakadni a közösségi média nyüzsgő és pörgős világából.

Hidd el, nem maradsz le semmiről, a fontos híreket úgy is meg tudod utólag. :)

Mi is így teszünk ezen a nyáron is!

Vidám nyarat!
Kriszta&Gabi

Kapcsolódó tartalmak