Mit árul el a profil képed rólad?

2015. február 03.
spiritcode
spiritcode_mit árul el rőlad a profilképed_street style

Mind ismerjük őket: emberek AZZAL a bizonyos profil képpel. Vagy lehet, hogy épp mi vagyunk azok?

Legyünk őszinték önmagunkkal: ha profilkép választásra kerül a sor, mindannyian estünk már egy kicsit túlzásba. Vagy legalábbis az alábbi kategóriák valamelyikébe.

A Fiatal Szakamabeli
Semmi sem mondd el rólad többet, mint a kitöröltem minden lehetséges fenyegető bizonyítékot, ami hatással lehet a jövőbeli karrieremre féle kötelező vállalati fotó. A különösen elkötelezett pályakezdőknél a Facebook oldal néha a LinkedIn oldaluktól is megkülönböztethetetlen.

spiritcode_mit árul el rőlad a profilképed_young professional

A Fitatal szakmabéli

 

Az Utazó
Ő az a barátod Facebook-on akinek az adatlapjára rátérve hirtelen azt hiszed, a National Geographic oldalára tévedtél. Tibet kedden, Csendes-óceán szerdán, pénteken pedig már koalákkal cukiskodik a Bondi Beach-en. Állandóan úton van és persze állandóan meg is osztja azt a nagy közönséggel. Tökéletes pozícionálásának hála, mindig épp annyira van csak rajta a képen, hogy nem vádolhatjuk azzal, hogy fű-fa mellé beáll pózolni vagy, hogy gondolkodóba essünk, vajon mikor is került utoljára zuhany közelébe. Leggyakoribb hozzászólások a képei alatt: „Hű de irigyellek”, „Te mit dolgozol?”.

spiritcode_mit árul el rőlad a profilképed_traveler

Az Utazó

 

A Pár
Mind ismerjük őket. Mindkettőjük lényegében ugyanazzal a mélyen egymás szemébe néző profil képpel rendelkezik, aminek a felirata valószínűleg az a nap, amikor találkoztak és mindkét kép alatt ott az elmaradhatatlan „szeretlek!” komment.

spiritcode_mit árul el rőlad a profilképed_couple

A Pár

 

Az Örök Kacsaszájú
Ismérvei: igazi Rihanna fan, csak egy bizonyos oldalról szereti, ha fotózzák, imádja a C$AJSZY-jait és persze nem érdekli, hogy te mit gondolsz róla.

Az örök kacsaszájú

Az Örök Kacsaszájú

 

Az Atléta
Ő az, akit szeretnél utálni, de egyszerűen nem tudsz. A profilja nap, mint nap emlékeztet a polcon porosodó edzőtermi bérletedre és arra, hogy a ’2015-ben formába hozom magam’ fogadalmad az első szelet pizzával elfújta a szél. Naponta emelgeti a saját súlyának kétszeresét és könnyedén lebirkózna egy jegesmedvét is. De ez még számodra is inkább lenyűgöző, mint idegesítő.

spiritcode_mit árul el rőlad a profilképed_athlete

Az Atléta

 

A Nincs Kegyelem Csaj
Ismerős az a helyzet, amikor a csoportképen mindenkinek kócos a haja, be van csukva a szeme vagy esetleg épp nagyban beszél a kamerába? Kivéve persze egy személyt. Na, ő az, aki nem kegyelmez a többieknek. Ha ő tökéletesen néz ki a képen, akkor a következő pillanatban már fel is került „jólsikerült” csoportfotó a profil képe helyére.

Ennek egy altípusa a Kegyetlen Levágós. Mit számít, hogy egy bensőséges találkozóról megörökített csoportképről van szó a rég nem látott barátnőivel? Ha új profil kép kell a Tinderre, akkor nincs mese: nem terelődhet el a potenciális hódolók figyelme másra, csakis ő rá. Éésss… vágás.

spiritcode_mit árul el rőlad a profilképed_friends

A Nincs Kegyelem Csaj

 

A Magányos Nevetős
Ez a profil képek Szent Grálja: bájos kacaj egy kicsit sem előre beállított háttér előtt. A Magányos Nevetős több dolgot is elárul magáról a képével: vannak barátaim, mert A) valakinek le kellett ezt fotóznia B) valakinek meg kellett nevettetnie ahhoz, hogy ennyire „hiteles” kép készüljön.

spiritcode_mit árul el rőlad a profilképed_laugher

A Magányos Nevetős

 

Persze a fent felsorolt típusok keveredhetnek is, valamint újabb altípusaik jöhetnek létre, de egy dolgot szinte biztosra veszünk: a következő oldal, amit meglátogatsz, a saját profilképed lesz (már ha a poszt olvasása közben nem tetted volna ezt meg. :)), hogy ellenőrizd, vajon bele estél-e már valaha a fent említett kategóriák valamelyikébe.

Szerző: Spiritcode

Forrás: http://www.manrepeller.com/
Képek: Charlotte Fassler

Kapcsolódó tartalmak