A leggyakoribb kapcsolatépítési problémák

2014. április 28.
spiritcode
Networking, hogyan építsd az üzleti kapcsolatokat?

Megmutatjuk, mik a leggyakoribb kapcsolatépítési hibák és hogyan lehet őket elkerülni.

Aki sokat jár networking eseményekre (olyan rendezvényekre, amelyeken üzleti kapcsolatokat lehet építeni), az egy idő után messziről kiszúrja a motiválatlan, érdektelen és unatkozó, kevésbé izgalmas embereket. Az ilyen emberekkel nyilván senki nem szeretne szóba elegyedni.

 

Megmutatjuk, mik a leggyakoribb hibák és hogyan lehet őket elkerülni.

1. Nem vagy ott igazán!

Besétálsz az emberekkel teli terembe és hirtelen egy beszélgetés közepébe csöppensz. Kezet rázol, de a szemeid a tömeget pásztázzák és azt az embert keresik, akivel igazán találkozni akarsz.
Bár ez egy nagyon rossz szokás, mégis sokan így cselekednek. Annyira koncentrálsz arra, hogy a megfelelő emberrel találkozz, hogy minden ilyen középszerű beszélgetést időpocséklásnak tartasz, és úgy gondolod, ezzel elveszíted a lehetőséget, hogy igazán fontos emberekkel találkozz. Ám ez a viselkedés aláaknázza a sikeredet.

Ne feledd: még ha az az ember nem is vezető beosztású, akivel éppen beszélgetsz, de nyilvánvalóan számtalan emberrel áll kapcsolatban. Talán éppen a beszélgetőpartneredre vagy az ismerőseidre lesz egy napon szükséged. Azért is érdemes figyelned, mert lehet, hogy tanulsz valami fontosat, vagy csak egyszerűen beszélgetsz egy jót.

Hogy kontrollálni tudd az aggodalmadat, állíts fel egy 5 perces limitet minden beszélgetésre. Ha letelt az idő, udvariasan mentsd ki magad és mondd: „Nagyon élveztem a beszélgetést, ám mindketten azért vagyunk itt, hogy kapcsolatokat építsünk. Miért nem ismerkedünk meg új emberekkel?” vagy „Nagyon jó volt veled beszélgetni. Később folytatjuk?”.

Kapcsolatépítés, networking, mik a leggyakoribb hibák?

Koncentrálj a beszélgetőpartneredre.

 

2. A legutolsó pillanatra hagyod a kapcsolatépítést!

Legutoljára akkor kerestél üzleti kapcsolatokat, mikor 3 évvel ezelőtt megkaptad a jelenlegi állásodat. Most váltani szeretnél és kétségbeesetten járod a kapcsolatépítő rendezvényeket, ahol minden olyan embertől munka után érdeklődsz, akit csak ismersz. Még a barátaid is forgatják már a szemüket, ha meglátnak.

A kétségbeesett munkakeresők túl izgatottak és rászorulnak a kapcsolatokra. A kisugárzásuk borzasztó, hiszen idegesek és nyugtalanok, míg a beszélgetéseik unalmasak (Munka? Munka? Tudsz adni munkát?).
Hogy ezt a helyzetet elkerüld, tartsd fent a kapcsolataidat akkor is, ha nincs rájuk szükséged.

Néhány egyszerű ötlettel könnyen kivitelezhető:

  • Ütemezz be egy kivel-mi-újság telefonhívást kéthavonta.
  • Az erős szakmai kapcsolataiddal ebédelj együtt negyedévente vagy félévente egyszer.
  • Küldj olyan linkeket, érdekességeket, ami tudod, hogy tetszeni fog az adott embernek.

Ne felejtsd el, hogy az utóbbi kettő arról szól, hogy te adsz valamit a másiknak és adni nagyon fontos. Ezzel modellezed azt, milyen jellegű üzleti kapcsolatra van szükséged: olyanra, amiben a felek segítik egymást és megosztanak bizonyos dolgokat.

Kapcsolatok szerepe az álláskeresésben.

A kapcsolatok segítenek az álláskeresésben.

 

3. Csak olyan emberekkel állsz kapcsolatban, mint amilyen te vagy!

Szoros kapcsolatban állsz a szakmabeliekkel és a munkatársaiddal. Péntekenként megisztok egy italt, megnézitek egymás családi képeit és hallgattok egymás tanácsaira. Ez azonban akkor fordul visszájára, ha rossz döntést hoztál üzleti ügyben, hiszen mindenki egyetértett veled, ezzel elmulasztottad azt, amit talán más kívülálló azonnal meglátott volna.

Természetesen nagyon kényelmes olyan emberekkel körülvenni magad, mint amilyen te vagy. Egy nyelvet beszéltek, közös a szemléletmódotok és az érdeklődési körötök is. Az ilyen emberek megerősítenek abban, hogy elegendő tudással rendelkezel, helyesen cselekszel és jó vagy abban, amit csinálsz. Ám az ilyen emberek elhatárolnak azoktól, hogy tágítani tudd a látásmódodat és bővíteni a tudásodat, ráadásul így megakadályozzák, hogy jobb döntéseket hozz.

Ezt úgy kerülheted el, hogy olyan emberekkel ápolsz üzleti kapcsolatokat, akik különböző területen dolgoznak, eltérő háttérrel és képességekkel rendelkeznek és más felelősségi körökkel bírnak. Ez elsőre nem lesz kényelmes, de több információt gyűjthetsz és az egyedi szemszögből nézve kiderülhet, mik a hiányosságaid és mit csinálsz rosszul.

Ismerkedj különböző emberekkel.

Ismerkedj különböző emberekkel.

 

4. Túl elfoglalt a kapcsolatok ápolásához!

Tegyük fel, hogy a legutóbbi konferencián remek emberekkel ismerkedtél meg, ám mikor visszatértél az irodába, túl elfoglalt voltál és egyszerűen elfeledkeztél róluk, nem törődtél velük. Most szükséged lenne rájuk, de senki nem válaszol a hívásaidra.

A fő probléma az, hogy sokan azt hiszik, a névjegyek begyűjtése bőven elég. Elmész egy konferenciára, begyűjtöd a névjegyeket és kész is. Csakhogy ez nem ilyen egyszerű.
A névjegy megszerzése csupán az első lépés egy üzleti kapcsolatban. Ahhoz, hogy a személy a kapcsolati hálód valódi tagja legyen, meg kell győznöd és el kell kötelezned az adott embert. Ez azt jelenti, hogy szükség van némi oda-vissza irányuló kommunikációra a rendezvény után.

Ezt nagyon nehéz követni, ha egy konferencián begyűjtöttél 100 névjegyet. Ahelyett, hogy elvesznél közöttük, válaszd ki a számodra 5 legfontosabbat. Ezek azok, akikkel a legjobban élvezted a beszélgetést, akik lenyűgöztek, és akiket igazán az üzleti kapcsolataid között szeretnél tudni. Velük érdemes felvenned a kapcsolatot a konferencia után.

Networking, kapcsolatépítés az üzleti életben

Ápold a kapcsolataidat.

 

Neked vannak hasonló trükkjeid, tapasztalataid? Oszd meg velünk!

forrás: www.businessinsider.com

 

Szerző: Sipos Kriszta

 

Kapcsolódó tartalmak