Tartalomkészítés iPhone-on

2014. június 20.
spiritcode
kanvas-tartalomkészítő applikáció

Teszteltük a Kanvas tartalomszerkesztő alkalmazást! Az app segítségével videót készíthetsz iPhone-on.

A Kanvas egy új videó szerkesztő alkalmazás, amely egyelőre csak iPhone-on érhető el.

Az app segítségével képeket és videókat lehet készíteni, szerkeszteni és animálni. Kíváncsiak voltunk, mit tud az alkalmazás, ezért leteszteltük.

A Kanvasba e-mail cím és jelszó megadásával, vagy Facebook fiókkal lehet belépni. Mindegy, hogy melyik lehetőséget választod, mert a felhasználói felület ugyanaz.

iphone-tartalomkészítő applikáció

Egyszerű kezelőfelület.

 

A regisztráció után létrejön a saját profil, amelyben megjeleníti, hány kanvast (azaz videót) csináltál eddig, hány követőd van, te hány embert követsz és azt is számolják, hány kedvelésed érkezett összesen.
Természetesen itt is van keresőfelület, amely kísértetiesen hasonlít az Instagram keresőjére: egy csúszka segítségével kiválaszthatod, hogy felhasználóra, vagy hashtag-re szeretnél keresni.

kanvas-tartalomkészítő applikáció

Hashtag-re és felhasználóra is kereshetsz.

A főoldalon a mások által készített publikus kanvasokat látod.

A szerkesztés egyszerű és az elkészült videónak csak a képzelet szab határt. Van sok fizetős matrica és animáció, de az ingyenesen elérhető eszközökkel is jó anyagot lehet összeállítani.
A fényképeket a telefon fotóalbumából választhatod ki. Dönthetsz, hogy csak egy képet szeretnél, vagy a ’+’ jellel több képet is hozzáadhatsz, amelyből az app elkészíti a videót. A videó hosszúsága egyébként 15 másodperc, ugyanúgy, mint az Instagramon.

kanvas-tartalomkészítő applikáció

Kezdődhet a videószerkesztés!

 

Ha több képet választasz, akkor a képek mennyiségétől függően váltogatja majd őket. Miután kiválasztottad és hozzáadtad a képeket, egyesével szerkesztheted a fotókat. Az ingyenes eszközök között is jó pár izgalmas funkciót találsz. Első lépésként háttérszínt választhatsz (amely a szűrő funkcióját tölti be), a szín intenzitását pedig egy csúszkával tudod szabályozni. Ha ezzel megvagy, jöhetnek a vidám matricák: emojik, smiley-k, szívecskék, virágok, egyéb alakzatok és kész szövegek közül szemezgethetsz.

kanvas-tartalomkészítő applikáció

Sokféle matrica és szűrő közül választhatsz.

 

Magad is írhatsz szöveget sima szövegdoboz, vagy szövegbuborék beszúrásával. Az alsó szerkesztőfelületen a szöveg színét, a betűtípust és a buborék formáját is variálhatod. Mindegyik elemből sok fajta van az ingyenes verzióban is.

A képeknek kereteket is adhatsz külön-külön, és rajzolni is tudsz, akárcsak a Paintben.
A szerkesztés végén egy kereső segítségével megkeresheted kedvenc számodat, vagy kulcsszóra is kereshetsz. Ez a zene lesz a videó aláfestése.

kanvas-tartalomkészítő applikáció

Milyen zenét szeretnél a videódhoz?

kanvas-tartalomkészítő applikáció

Kedvenc számodat is hozzáadhatod a videóhoz.

Miután elkészítetted a videót és a zene is megvan, megoszthatod az elkészült kisfilmet.
A megosztási felület egyébként szintén az Instagraméra hasonlít: a videót elküldheted privát üzenetben, megoszthatod Instagramon, YouTube-on, Facebookon, Twitteren és Tumblr-en is. Beállíthatod, hogy a kanvas privát legyen, vagy publikus. A közösségi megosztásokkal pontokat szerezhetsz, minden megosztás 10 pontot ér. Ez azért fontos, mert a prémium szolgáltatásokat pontok ellenében kaphatod meg.

kanvas-tartalomkészítő applikáció

Videódat megoszthatod közösségi oldalaidon is.

 

A store-ban további matricákat, animációkat és vizuális effekteket szerezhetsz meghatározott pontösszegért (a legtöbb effekt 100 pont körül van). A pontokat megosztásokkal szerezheted meg, vagy meg is vásárolhatod őket.
A Kanvason tesztünk alatt egy verseny is futott: #kanvaschallenge néven a kedvenc filmes idézetünkből lehetett kanvast készíteni.

Próbáljátok ki ti is és osszátok meg velünk, mit gondoltok a Kanvasról!

 

Szerző: Sipos Kriszta

Kapcsolódó tartalmak