Az Instagramon túl – 12 remek fotóalkalmazás

2014. március 28.
spiritcode
gramgrab fotós app, spiritcode

Az alábbi 11 alkalmazás megadja Neked a teljes Instagram élményt!

Van-e élet az Instagram után?

 

Amikor a Facebook 2012-ben megvette az Instagramot, mindenki csodálkozott vajon milyen jövő várhat egy fotómegosztó alkalmazásra?
Ahogy 2013 bebizonyította, a felvásárlás nem fékezte meg az Instagram sikerét és teljesítményét, sőt. Mára mindegy 150 millió aktív felhasználójuk van. Az új videó funkcióval és a privát képmegosztásokkal további növekedésre lehet számítani.

Mi van akkor, ha az Instagram megszállottja vagy, ám több képszerkesztő funkcióra vágysz?

Annak ellenére, hogy az Instagram a legnagyobb, legtöbb felhasználóval rendelkező fényképmegosztó, a filterek és effektek limitáltak. Ezért döntött úgy pár külső fejlesztő, hogy megtervezik azokat az alkalmazásokat, amelyek magukban foglalják azt, amit az Instagram nem képes megadni a felhasználóknak.

Az alábbi 11 alkalmazás megadja Neked a teljes Instagram élményt, használatukkal könnyen érezheted magad profi fotósnak.

 

1. Aviary
Ha az Instagram határt szab a kreativitásodnak, akkor megfelelő választás az Aviary. Az alkalmazás effektek, színkorrektorok, keretek, szűrők és matricák egész tárházát kínálja. Az egy érintéssel működésbe lépő automatikus javítás hasznos funkció, ha a tökéletes fotót rögtön szeretnéd megosztani.

aviary fotós app, spiritcode

Aviary

 

2. Gramgrab
A Gramgrab egy szerethető webes alkalmazás, amely az Instagram fotókat sorakoztatja fel részletezve. Instagram fiókkal lehet belépni, és közli a fotó összes részletét: hányan kedvelték a képet, mikor lett feltöltve és milyen szűrőt használtál. Egy gombnyomással pedig számítógépedre is lementheted a fotóidat arra az esetre, ha az Instagram egyszer összeomlana.

gramgrab fotós app, spiritcode

Gramgrab, webes alkalmazás.

 

3. Over
Ha szeretnél szöveget írni a képekre, az Over-rel megteheted. Instagram fiókkal léphetsz be. Több mint 225 betűtípus közül választhatsz, valamint számtalan hátteret és egyéni beállítást találsz. Ingyenes verziója az Overgram. Kipróbáltuk, és nincs olyan sok lehetőség itt, mint az Over-nél, de ha nem akarsz fizetni az app-ért, ez is megteszi.

over fotós app, spiritcode

Over – írj szöveget a képeidre!

 

4. Superimpose
Szeretnél Photoshop-szerű képszerkesztőt a telefonodra? Akkor a Pankaj Goswami tervezte alkalmazást neked találták ki! A Superimpose-zal többféle fotót tudsz összefésülni, a végeredmény pedig jó minőségű. Az alkalmazás több mint 10 különböző maszkírozási eszközt és 18 összeolvasztási módot tartalmaz. Ezen kívül megspórolja az összes extra munkát, amit eddig csináltál, miközben a fotót radírozza és javítja, választhatsz, melyik fotó legyen a háttérkép.

superimpose fotós app, spiritcode

Superimpose – photoshop-szerű képszerkesztő.

 

5. Afterlight
27 állítható szűrőt (természetes fényszűrőkkel) tartalmaz az Afterlight, 75 különböző keretet, az elkészült képek pedig könnyen megoszthatók Instagramon, Facebook-on, Twitteren, Flickr-en és e-mailben is.

afterlight fotós app, spiritcode

Afterlight

 

6. Pic Stitch
Észrevetted már, hogy a többiek milyen menő kollázsokat posztolnak Facebook-on? Ezzel az alkalmazással te is szuper képeket készíthetsz. A Pic Stitch-nél 232 különböző elrendezést találsz, variálhatod a keretvastagságot és könnyen javíthatod a szűrőket. A képeket feltöltheted Instagramra, Walgreens-re pedig másolatot küldhetsz. Androidra és iOs-r is letölthető, ráadásul ingyenes is.

picstitch fotós app, spiritcode

Picstitch – készíts menő kollázsokat!

 

7. Slow Shutter Cam
Az okostelefonok kameráinak egy nagy baja van: nem képesek a hosszú záridőre. A Slow Shutter Cam alkalmazással megoldható ez a probléma. Gyakorlatilag megnöveli az iPhone kamerájának záridejét, összemosva a képeket. Automatikus és manuális felvételi módot is terveztek az alkalmazásba, amely megközelítőleg olyan minőségű fényképet készít, mint egy profi fényképezőgép.

slovshuttercam fotós app, spiritcode

Slov Shutter Cam – megnöveli az iPhone kamerájának záridejét.

 

8. Instarchive
Bár az Instagramon minden képed biztonságosan tárolt, nem árt, ha van egy mentő ötleted. Ha szeretnéd fotóidat a számítógépen tárolni, az Instarchive-vel megteheted. Könnyen használható webes alkalmazás, ami zip fájlként tárolja fényképeidet a számítógépen.

instarchive fotós app, spiritcode

Instarchive – fájlként tárolja fényképeidet a számítógépen.

 

9. Tiny Planet
A kreatív és egyedi Instagram fotókra találták ki a Tiny Planet-et. Az alkalmazás gömbformába rendezi fényképeidet, kis bolygókat formázva belőlük. A halszemhatású eszköz Androidon és iOs-en is elérhető.

tinyplanet fotós app, Spiritcode

Tinyplanet -és a kreatív gömbformák.

 

10. PXL
Ha olyan alkalmazásra vágysz, amivel absztrakt és kreatív fotókat tudsz készíteni, a pxl a tökéletes választás. Ezzel az alkalmazással többféleképpen készíthetsz pixeles képeket: használhatsz pontokat vagy ecsetvonásokat is. Ha elakadsz a beállításokkal, csak meg kell ráznod a készüléket és az alkalmazás felajánl egy véletlenszerű beállítást.

pxl fotós app, spiritcode

PXL – absztrakt és kreatív.

 

11. Percolator
Ez az alkalmazás körökké alakítja a fotókat. Az elkészült fénykép minden színét megvizsgálja és egy sokszínű mozaikká alakítja a képet. A körkörös elrendezést hasznosítva az alkalmazásban öt animált effekt közül választhatsz. Az alkalmazás 2.0 verziójában keveri az eredeti képet és a körös megoldást.

percolator fotós app, spiritcode

Percolator – absztrakt és kreatív.

 

Kipróbáltatok már valamilyen haladó képszerkesztőt telefonon?

Forrás: searchenginejournal.com

Szerző: Lőrincz Gabi

 

Kapcsolódó tartalmak