Hogyan kösd be a Google Plus oldaladba a Google Térképet?

2014. július 21.
Lőrincz Gabi
google-plus, google helyek összekötése

Minden egy helyen a Google-ben! Hogyan erősítsd vállalkozásod online jelenlétét? Íme!

A céges Google Plus oldalak számára vezetett be új lehetőséget a Google.

A helyi céges oldalakat egy adott helyet kiszolgáló vállalkozásnak szánja a keresőóriás, olyan cégeknek, amelyek egy adott környék számára biztosítanak szolgáltatásokat. Az újítás nyomán a helyi vállalkozásoknak lehetőségük van összekötni Google Plus oldalukat a Google Térképpel. A két szolgáltatás összekötésével az összes cégre vonatkozó információ egy helyen látható: nyitvatartási idő, értékelések, pontos cím, és minden egyéb olyan szolgáltatás, amely a Térképhez vagy a Google Plushoz kötődik.

google-plus, google helyek összekötése

Minden adatod egy helyre kerülhet.

 

Fontos megjegyeznünk, hogy a változtatások nem módosíthatóak, szóval csak akkor vágj bele, ha biztos vagy abban, hogy a vállalkozásodnak szüksége van egy ilyen jellegű Google+ oldalra.

Ha módosítani szeretnél, így csináld:

  • Lépj be a Google Plusba és keresd meg az „Oldalak” lehetőséget a bal oldali legördülő menüben. Két oldalt fogsz látni: az egyik a céges Google+ oldal (amelyet eddig is használtál), a másik a Google Maps által hitelesített helyi vállalkozás. Válaszd ki ez utóbbit és kattints az „Oldal kezelése” gombra.
  • A bal oldali vezérlőpulton keresd meg a „Beállítások” fület. Kattints.
  • Görgess lefelé és keresd a „Profil” szekciót: „Az oldal össze van kapcsolva a Google Térképpel.” Kattints az „Összekapcsolás másik oldallal” gombra.
  • A „Másik oldal hozzáadása a címhez” válaszd ki azt az oldalt, amelyet a helyhez hozzá akarsz adni, majd kattints a „Tovább” gombra.
  • Ha ezzel megvagy, egy listát fogsz látni arról, mi változott az újonnan hozzákapcsolt és a régi oldalon. Ha elolvastad és egyetértesz, kattints a „Jóváhagyás” gombra.
google-plus, google helyek összekötése

Mielőtt belevágnál, gondold végig, szükséged van-e az új oldalra.

 

Az oldal, amelyet újonnan összekapcsoltál a Google Térképpel:

  • Megőrzi a nevét és a hitelesítő pecsétet az előző oldalról.
  • Megőrzi és megjeleníti a vállalkozásra vonatkozó információkat az előző oldalról: nyitva tartás, telefonszám, értékelések, stb.
  • Nem jeleníti meg azokat a válaszokat, amelyeket előzőleg adtál az értékelésekre. Az értékelések betöltéséhez bizonyos esetekben pár óra szükséges.
  • Megmaradnak az előző oldal posztjai, követői és kezelői. A rendszer mindent áthúz az új oldalra.
  • Megtartja az egyedi URL-t (ha csináltál ilyet).
  • Megtörténhet, hogy eltűnnek azok a hirdetési kampányok, amelyek az előző oldalhoz kapcsolódtak. Új kampány indításához keresd fel a http://www.adwords.google.com/express weboldalt és kövesd az útmutatót lépésről-lépésre.

 

Mi történik a régi Google+ oldaladdal?

  • Nem jelenik meg többé a Google Térképen.
  • Nem jelennek meg többé az értékelések és a céggel kapcsolatos információk sem.
  • A rendszer átnevezi az előző oldal másolatának.
  • Megtartja az előző helyi vállalkozás követőit, posztjait és kezelőit is.
  • Továbbra is látható lesz a Google Pluson.
  • Megtartja az egyedi URL-t az előző oldalról (ha van ilyen).
  • Nem jelenik meg többé az AdWords Expressben, és eltűnnek azok a kampányok, amelyek az előző oldalhoz kapcsolódtak.

Mit gondolsz, a te vállalkozásodnak szüksége van az új funkcióra?

 

forrás: searchenginejournal.com

Kapcsolódó tartalmak