A Facebook bemutatja: mentés funkció a hírfolyamban

2015. január 22.
spiritcode
spiritcode_facebook_dog-reading

Nincs többe végeláthatatlan hírfolyam: itt a mentés funkció Facebook-on!

Biztos veled is előfordult már, hogy a nagy görgetés közepette egy érdekes cikkbe futottál a Facebook-on, de nem volt időd elolvasni (vagy csak épp nem volt hozzá hangulatod).
Esetleg az évtized kutyás videójára lettél volna kíváncsi, de a 3G-d pont megadta magát.

A Facebook mostantól, ezekre az izzasztó helyzetekre ad megoldást a poszt mentés funkció személyében: mentsd el a számodra szimpatikus tartalmat és nézd vissza, akkor és amikor időd vagy kedved épp engedi!
Ne félj, ismerőseid nem fogják látni, hogy mit mentesz el magadnak. Gondolj úgy erre a funkcióra, mint egy online könyvjelzőre.

Nézzük akkor végig néhány lépésben, hogy hogyan is kezdhetsz neki a saját kis tartalom-birodalom felépítéséhez:

Mentés

Mentsd el az épp kiszemelt posztot néhány kattintással. Menj a poszt jobb felső sarkában található kis fülecskére és nyisd le a poszthoz tartozó menüt. Ott kattints a Mentés (poszt neve) gombra, és máris tied az áhított tartalom.

spiritcode_facebook_mentés funkció

Mentsd el néhány kattintással!

 

Okostelefonon is hasonlóan működik a funkció, csak kicsit más elrendezésben.

spiritcode_facebook_mentés funkció06

Az okostelefonodon így működik.

 

Hozzáférés

Szuper! Sikerült lementened minden fontos posztot, ami később még jól jöhet. De ezeket valahogy elő is kell varázsolni. Ehhez nem kell mást tenned, mint visszanavigálni a Facebook nyitó lapjára. A baloldalon, a Hírfolyam gomb alatt találod a Mentések nevű gombot. Oda kattintva előhívhatod az összes korábban elmentett posztot és kedvedre szemezgethetsz közülük.

spiritcode_facebook_mentés funkció04

Az összes korábban lementett posztod egy helyen!

 

Mobil verzióban, keresd pici nyilat a jobb sarokban és ott fog megjelenni a Mentések gomb.

spiritcode_facebook_mentés funkció05

Így néz ki mobilon

Archiválás

Ha valamire már nincsen szükséged, akkor egyszerűen csak kattints a kicsi x-re ami megjelenik. Ekkor azonnal az „Archivált” mappába kerülnek a posztok. De ha véglegesen szeretnéd kitörölni a posztot, akkor az Archivált mappába térve, a post melletti Megosztás gomb mellett, végleg megválhatsz az egykor hőn áhított tartalomtól.

spiritcode_facebook_mentés funkció07

Archiváld egyszerűen, amit már elolvastál!

 

A funkció habár már egy ideje elérhető a magyar felhasználók között is, mégsem olyan népszerű, mint az korábban az angol nyelvű területeken tapasztalható volt.
Ha eddig te sem ismerted ezt a funkciót, akkor próbáld ki bátran, hogy mostantól egy izgalmas bejegyzésről se maradj le az állandóan pörgő hírfolyam miatt. :)

 

Kapcsolódó tartalmak