Autós üzemmód az IoS 7-en!

2013. december 10.
spiritcode
Car mode, Autós üzemmód az IoS 7-en!

Újabb innováció IoS-re: Car Mode. Az iPhone legújabb fejlesztése a biztonságosabb vezetés érdekében blokkolja a beérkező üzeneteket.

Újabb innováció IoS-re: Car Mode.

Mindnyájunk számára ismerős az érzés, mikor vezetés közben megszólal az új üzenetet jelző értesítő hang és erős késztetést érzünk arra, hogy rákukkantsunk a telefonra.
Azonban vezetés közben üzenetet írni, vagy a pirosnál babrálni a készüléken kifejezetten veszélyes.

Két amerikai fejlesztő, Joey Cofone és Michael Vanderbyl azonban megtalálta a megoldást: a repülő üzemmód mellett az IoS 7 új üzemmódot kapott az autós üzemmód formájában.
A Car Mode megtervezésével és bevezetésével arra ösztönzik az autóvezetőket, hogy vezetés közben az utat figyeljék, és a vezetésre koncentráljanak.

Car mode, Autós üzemmód az IoS 7-en!

A car mode-al csak a vezetésre koncentrálhatsz.

Az IoS 7 új autós üzemmódjának tökéletes design-jával minden iPhone-t használó könnyen azonosulni tud majd és roppant praktikus a működése is.

Ha aktiváljuk az autós üzemmódot készülékünkön, az automatikusan szinkronizálódik az autó Bluetooth rendszerével. Ahogy a felhasználó autóba ül, a Car Mode azonnal bekapcsol, és mindaddig aktív marad, míg a kocsin rajta van a gyújtás. Az ez idő alatt érkezett és fogadott üzenetekről nem kapunk értesítést, míg az autós üzemmód aktív. Mihelyst elhagyjuk a gépjárművet, összegző értesítést kapunk az összes beérkezett üzenet felsorolásával.

Nem leszünk azonban teljesen elérhetetlenek, mert hívást tudunk fogadni kihangosítóval, a beérkezett üzenetek küldőinek pedig egy automatikus válaszüzenetet küld az iPhone, értesítve a küldőt arról, hogy készülékünk autós üzemmódban van.

Car mode, Autós üzemmód az IoS 7-en!

Car mode mellé vacsora üzemmód?

Cofone szerint a vacsora üzemmód is hatékony ötlet lehet, hiszen az állandó telefonozás igencsak rossz hatással van a családi étkezésekre. Ám egy evés közben elküldött üzenet nem halálos.

Nem úgy egy autóvezetés közben megírt szöveg, amelynek néhány esetben igencsak szomorú vége lesz.

Ti szoktatok autóvezetés közben üzenetet írni? Szerintetek mennyire innovatív ez az ötlet?

 

 

Kapcsolódó tartalmak