Mi újság a Facebook-on? 4 újdonság az F8 konferenciáról

2015. április 07.
spiritcode
spiritcode_f8_facebook_újdonságok_nyitó

Nemrég tartotta a Facebook az éves konferenciáját, ahol bejelentették a legújabb Facebook-os újdonságokat is. Kedvenceinkből szemezgettünk most a blogon.

Március 25-26-án tartotta meg a Facebook az éves szokásos fejlesztői konferenciáját Californiában. Az egyértelműen kijelenthető, hogy a Facebook egyes alkalmazásaival és funkcióival, jóval többet tervez, mint azt eddig gondolhatta a nagyközönség.

Lássuk a Spiritcode kedvenc újításait:

Videók beágyazása

Eddig, ha honlapodra szerettél volna minőségi kinézetű videót beilleszteni, a Facebook helyett, a YouTube szolgáltatásait kellett igénybe venned. Így könnyen előfordulhatott az, hogy csupán a videós tartalmak miatt kellett egy külön YouTube csatornát üzemeltetned még akkor is, ha a célközönségedet döntő többségben a Facebook-on érheted el. Az utóbbi időkben érezhető volt az évközbeni Facebook-os fejlesztéseken, hogy a videós tartalmak egyre nagyobb szerepet kapnak, de azáltal, hogy mostantól elérhető a Facebook-os videós tartalmak beágyazása külsős weboldalra, egyértelmű, hogy milyen irányokkal tervez a jövőben Zuckerberg és csapata.

Messenger Platform

Ezzel a bejelentéssel vált érthetővé igazán, hogy miért is erőltette anno a Facebook a Messenger használatát minden mobilos felhasználónál. A Messengert jóval többre tervezik a jövőben, mint egy hagyományos üzenetküldő app. „Egy új felület, ami lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy app-eket fejlesszenek rá, amelyek összekapcsolódnak azzal a 600 millió emberrel, akik a Messengert használják nap, mint nap.” – mondta Zuckerberg.

spiritcode_f8_facebook_újdonságok_belső01

Válaszd ki a számodra legszimpatikusabb Messenger bővítményt.

A szolgáltatás már ma is elérhető minden Messengert használó mobilos számára. Próbáld ki most: frissítsd a Messengered, és keresd meg a smiley ikonok mellett a három darab ponttal jelzett felületet. Töltsd le az új alkalmazásokat és készíts egyedi tartalmakat az ott található bővítményekkel, amik által igazán személyessé teheted a beszélgetést barátaiddal.

Komment tükrözés plugin

Mostantól, ha a Facebook-on egy olyan oldalról osztanak meg linket, ahova be van építve ez a plugin, akkor az oldalon lévő posztnál lévő kommentek közvetlenül a Facebook-on is elérhetőek lesznek.

Business on Messenger

Ugye mennyire zavaró tud lenni, ha az online rendelésed után, egyenként, több helyről kapod a különféle visszaigazoló üzeneteket? Ezt a folyamatot szeretné megreformálni a Facebook, a Business on Messenger-el. Mostantól a rendelés pillanatától kezdve egészen az áru kiszállításáig, minden kommunikáció, ami a cég illetve a vásárló között történik, egy helyen, a Messengeren tud majd lezajlani.

spiritcode_f8_facebook_újdonságok_belső03

Kövesd nyomon a megrendelt terméket Messengeren keresztül.


Vegyük például azt az esetet, hogy rendelsz egy hangfalat egy adott cégtől. Vásárláskor elég lesz majd bejelölnöd, hogy szeretnéd Messengeren megkapni a vásárlással kapcsolatos további információkat. Ettől kezdve bármilyen problémád vagy kérdésed akad, azonnal a Messengeren keresztül tudhatsz választ kapni rá. Akár olyan dolgokról is, hogy hol tart épp az általad kiválasztott termék kiszállítása. Gyors, egyszerű és közvetlen megoldás mindkét oldalról.

Források:

http://bit.ly/1CiTdB8
http://read.bi/1xhgurn
http://bit.ly/1CaHWno

Kapcsolódó tartalmak